Pretvorite svoje valute še preden greste na dopust

Če nameravate iti v tujino in zamenjati svoj denar za drugo valuto, je dobro, da ugotovite, koliko denarja boste imeli po zamenjavi. Zavedati se, koliko je vredna vaša tuja valuta, je pametna poteza, ki vam lahko prihrani precej težav.
Ocenite znesek , ki ga želite zamenjati. Pomislite, koliko denarja nameravate porabiti za potovanje.

Poiščite menjalni tečaj valute tukaj, ki jo želite pretvoriti. Te podatke lahko najdete v Googlovem iskanju ali na več bančnih ali finančnih spletnih straneh.
Upoštevajte, da želite nastaviti valuto na 1; vrednost, ki je navedena poleg valute, ki jo izmenjujete in je menjalni tečaj.
Izračunajte, koliko denarja boste imeli po menjavi. Pomnožite denar, ki ste ga preračunali z menjalnim tečajem. Rezultat je, koliko denarja boste imeli po zamenjavi. Če je “a” denar, ki ga imate v eni valuti in “b” menjalni tečaj, potem je “c”, koliko denarja boste imeli po zamenjavi. Torej a * b = c, in a = c / b.

Na primer, recite, da želite pretvoriti ameriške dolarje v evre. V času te revizije je 1 ameriški dolar vreden 0,7618 evra. Menjalni tečaj je 0,7618. Če nameravate vzeti $ 1500 ameriških dolarjev z vami, bi vi pomnožili 1500 za 0,7618. Odgovor je 1142.7 in toliko denarja boste imeli v evrih po zamenjavi.

Recite, da veste, da boste potrebovali 20.000 madžarskih forintov za vaše potovanje. Ugotovite, da je 1 ameriški dolar enakovreden 226,43 forintov. Če želite ugotoviti, koliko ameriških dolarjev bi morali prihraniti pri trenutnem menjalnem tečaju, razdelite 20.000 za 226,43. Odgovor, 88.33, je, koliko ameriških dolarjev morate zamenjati.

Uporaba drugih orodij za konverzije

Preverite najnovejšo stopnjo konverzije na spletu. Obstaja veliko spletnih mest, ki nenehno posodabljajo svojo spletno stran s trenutnimi razmerji pretvorbe za valute po vsem svetu. To so dobra mesta za iskanje deviznega tečaja, nato pa uporabite enačbo v zgoraj za izračunavanje skupnih vrednosti valut.

Obrnite se na državno banko za natančne menjalne tečaje. Lahko se obrnete na ministrstvo za finance ali druge vladne agencije, da dobite najnovejše informacije o menjalnih tečajih za pretvorbo valute.

Google konverzija: Preprosto vnesite znesek v iskalno vrstico v Googlu, katero konverzijo želite narediti in Google vam bo odgovoril z uporabo njihovega pretvornika valut.
Če na primer želite vedeti, kakšen je tečaj za 1.000 ameriških dolarjev, vnesite 1000 dolarjev v evre v katero koli vrstico za iskanje v Googlu in Google vam bo odgovoril.
Ker Googlov finančni pretvornik nenehno sledi in posodablja trenutne menjalne tečaje, so te informacije bolj ocenjene in se jih ne bi smelo zanesti kot točne podatke.

Mnoge banke, zlasti večje banke, kot sta Bank of America ali Wells Fargo, hranijo tujo valuto v podružnici. Lahko greš v banko in jih pokličeš neposredno ali naročiš na spletu. In tudi če niste stranke, vam bodo te banke ponavadi dovoljevale zamenjavo valute za plačilo.

Če podružnica vaše banke nima valute, lahko to pogosto naroči za vas. To ponavadi traja približno 2-5 delovnih dni.

Opomba: Mnoge manjše banke in kreditne zadruge ne morejo zamenjati deviz.

Uporabite storitev menjave valut. Večina glavnih letališč ima menjalniške storitve, ki uporabljajo družbe, kot je Travelex, da bi pomagali potnikom izmenjati denar svoje države, ko pridejo v novo destinacijo.
Te storitve pogosto zaračunavajo z veliko višjimi pristojbninami od tistih v banki, ker so na glavnih lokacijah (npr. Letališčih), kjer ljudje hitro potrebujejo lokalno valuto.

Uporabite bankomat v tuji državi. Včasih je najlažji način za zamenjavo denarja preprosto uporaba vaše kartice na bankomatu med potovanjem. Vaša banka vam bo verjetno zaračunala tujo provizijo za transakcijo, ki je odstotek celotnega zneska (običajno 1-3%) poleg drugih pristojbin za uporabo bankomatov druge banke.